Hotell Duxiana

Pembert & Gustafssons träffsäkerhet saknas


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

När Pembert & Gustafsson stod för maten på Hotell Duxiana var det med hög smakupplevelse och kreativitet på det som serverades. Efter duon startade Lokal 17 var miljonfrågan hängandes i luften: lyckas man hålla samma höga kvalitet på maten som tidigare kom ur restaurangluckan? Detta var något jag var tvungen att ta reda på.

Fisk – vin –  grönkål
Vad som serverades som dagens låter som något med potential för en bra start efter julledigheten. Presentationen vid servering såg fint ut, det fanns olika former av texturer och fisken i sig var väl tillagad. Dessvärre var det inte riktigt något större smakdjup i rätten som man tidigare kunnat förvänta sig på Hotell Duxiana. Form av sälta, syrlighet eller umami var bland annat något som jag direkt saknade i rätten, och min förhoppning på vinet att binda ihopa rättens delar föll även platt.

Slutsats

Tyvärr håller man inte lika hög smakupplevelse som när Pembert & Gustafsson regerade på Duxiana. Om det är något som dock är högt så är det priset, som stigit från då 115, senare 125 och nu nyligen 135kr. Jag har inget problem lägga lite extra på lunchen – men då ska det vara förbannat gott.

Och det tycker jag dessvärre Duxiana tappat, i varje fall under detta lunchbesöket.

Om Hotell Duxiana

Adress: Mäster Johansgatan 1 211 21 Malmö
Hemsida: http://www.malmo.hotelduxiana.com/food/


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award