Fat Ramen

Fett gott


Vid pennan,
Pierre Orsander

Jag gjorde nyligen ett besök till Helsingfors i Finland för att gå och besöka en konferens. Och jag passade då på samtidigt att besöka deras två saluhallar i området, och på den ena av dem så fann jag restaurangen Fat Ramen som jag hade kollat ut lite i förväg.

Fat Ramen serverar som namnet avslöjar ramen, och som en ramenfantast var det såklart värt att prova slurpa i mig några av deras nudlar.

Fat – tonkotsu-buljong, sidfläsk, picklat halverat ägg

Jag provade den som benämndes Fat i deras meny vilken är baserad på Tonkotsu-buljong. Tonkotsu är – och betyder – på japanska buljong som tagits fram och kokats på ben från fläsk.

Tonkotus-buljongen var riktigt mustig och hade ett bra djup. Nudlarna hade en bra textur och sidfläsket var mört. Det picklade ägget var just lagom i sin textur och med kimchi och garnering på salladslök, ssäm-sås och kryddblandningen togarashi fick rätten fräschör och en passande kryddsammansättning.

Slutsats

God ramen serverad i vackra handgjorda skålar. Är du på besök i Helsingfors eller helt enkelt kommit över detta inlägget och rent av kanske bor där, så kan jag rekommendera göra ett besök.Kommentarer

Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Burgarnatten Falafelfestivalen International Falafel Award FikAW