Fat Ramen

Fett gott


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Jag gjorde nyligen ett besök till Helsingfors i Finland för att gå och besöka en konferens. Och jag passade då på samtidigt att besöka deras två saluhallar i området, och på den ena av dem så fann jag restaurangen Fat Ramen som jag hade kollat ut lite i förväg.

Fat Ramen serverar som namnet avslöjar ramen, och som en ramenfantast var det såklart värt att prova slurpa i mig några av deras nudlar.

Fat – tonkotsu-buljong, sidfläsk, picklat halverat ägg

Jag provade den som benämndes Fat i deras meny vilken är baserad på Tonkotsu-buljong. Tonkotsu är – och betyder – på japanska buljong som tagits fram och kokats på ben från fläsk.

Tonkotus-buljongen var riktigt mustig och hade ett bra djup. Nudlarna hade en bra textur och sidfläsket var mört. Det picklade ägget var just lagom i sin textur och med kimchi och garnering på salladslök, ssäm-sås och kryddblandningen togarashi fick rätten fräschör och en passande kryddsammansättning.

Slutsats

God ramen serverad i vackra handgjorda skålar. Är du på besök i Helsingfors eller helt enkelt kommit över detta inlägget och rent av kanske bor där, så kan jag rekommendera göra ett besök.

Om Fat Ramen

Adress: Lönnrotsgatan 34, 00180 Helsingfors, Finland
Hemsida: https://fatramen.fi


Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award