Bulletin

Matbar & Café


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent


Restaurang har permanent stängt

Sedan denna recension har publicerats har restaurangen stängt igen sin verksamhet permanent på denna plats.


Bulletin är en relativt nyöppnad restaurang i tidigare Sydsvenskan-huset som serverar både frukost, fika och lunch och den senare enligt sig själva ”en modern dagens med en twist”. I köket finner man kockarna Jimmy och Ashley.

Den stora frågan kvarstår – lever de upp till sitt utnämnda inriktning på sin mat? Och vad är en modern dagens med en twist? Det ska vi allt ta reda på!

Nattbakad skånsk oxe med ugnsbakad spetskål, potatispuré och picklade rödbetor med chili
Så vad som börjar med vad som drar mot temat modern dagens så finner man skånsk oxe som nattbakats och spetskål som ugnsbakats. Twisten kommer diskret in i form av de picklade rödbetorna med chili som pryder rätten som kronan på verket.

Smakerna tar en mot husmanskost, med twist både i tillagningsmetoden och samt specifika unika tillbehör. Oxen är mör och rätten är genomgående väl balanserad rent smakmässigt. Det finns en variation i smakerna som mustighet, syrlighet och lite kryddighet paketerat i möra och krämiga texturer.

Slutsats

Lever de upp till en modern dagens med en twist? Det kan jag absolut ge dem. Som nämnt ovan så får man vibbar på känn av husmanskost men med tillagningsmetodik som trendar och ger den moderna touchen. Väl tillagat, och välbalanserade smaker. Så är du i krokarna av restaurangen (vilket inte iallafall jag så ofta är) så skulle jag kan säga det är värt ett lunchbesök.

Om Bulletin

Adress: Krusegatan 19, 212 25 Malmö
Hemsida: http://bulletinmatbar.se


Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award