Asuka Sushi

Bra buljong, övergripande potential


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

I jakt efter Malmös bästa nudelsoppor kom jag över Asuka Sushi i Västra Hamnen efter förbipasserande en kväll av restaurangen som är lokaliserad runt Dockan.

På menyn fann jag inget mindre än en Udon-nudelsoppa med teriyakimarinerad kyckling, och en buljong där styrkan själv fick väljas, vilket givetvis var ett måste att prova för att se hur den presterade – utan att egentligen ha några högre förväntningar.

Soppa med udon-nudlar och teriyaki-kyckling
Jag satsade på en mellanstark styrka, vilket jag var helt klart nöjd med. Soppan var riktigt fullproppad av smak och hade en lagom balanserad hetta. Udonnudlarna hade ett bra tuggmotstånd och kycklingen, som smakade i form av ett spett såg åt sig bra av soppans intensiva smaker.

Serverat till i separata skålar gjordes även en del variationer på olika picklade och saltade tillbehör, som var ett fint tillskott till helheten.

Slutsats

Allt som allt måste jag säga att jag blev relativt nöjd med smakupplevelsen, från att komma dit och inte ha några större förväntningar vad att få serverat framför mig. Buljongen, som är såklart en stor del av soppan, smakade mycket bra.

Även om det övergripande finns en del finjusteringar man hade kunnat göra för att göra den riktigt, riktigt bra, så står den sig relativt fint oavsett till Malmös idag ganska obefintliga utbud av bra nudelsoppor.

Om Asuka Sushi

Adress: Krankajen 2, 211 12 Malmö
Hemsida: http://www.asuka.se


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award