Maguro Sushibar

På jakten efter ramen


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

I jakt efter nudelsoppa, och primärt som mål ramen, så blev jag chockad när jag efter sökt igenom olika sushirestaurangers menyer fann mig en sådan av slump hos Maguro Sushibar nära Värnhem. Var det här den ramen jag har väntat och längtat på? Det är ju trots allt, en sushibar.

Chasu ramen
Efter en stunds väntande serveras en rykande skål ramen. Det som slår en direkt är att det ser ut som en aningen otraditionell ramen än vad man är van vid om man tänker chasu ramen i form av tillbehör. Det behöver inte vara fel i sig, då ramenkulturen är just tillåtande för experimenterande.

Smaken på buljongen hade bra sälta och smak, nudlarnas textur var bra. Chasun var relativt mör, även om den serverades i större bitar. Det går inte sticka under stolen med att det är en matig skål. Men det är tyvärr inte heller den ringande klockan som svaret i min jakt efter Sveriges bästa ramen.

Slutsats

Allt som allt så serverades hos Maguro Sushibar en rykande och mättande skål av ramen, med en buljong som hade sälta och smak. Men det är inte svaret på drömmen om en rik och djup Tonkotsu som jag längtar efter. För att ställa det i relation till annan ramen i Malmö, vilket är minst sagt en bristvara, så tycker jag den kan stilla ett begär och ha sin plats.

Med det sagt, så börjar det på fullaste allvar bli dags för Malmö att få ta del av bra japansk ramen. Fantastiskt god vietnameisk Phở finns det redan gott om så det räcker i Malmö.

Om Maguro Sushibar

Adress: Östra Förstadsgatan 15, 211 31 Malmö
Hemsida: https://www.maguro.se


Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award