Jinx Food Truck

Like a baos


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

På Magasingatan 17 i Göteborg har lite av ett foodtruck-område växt fram, och av en de mer populära foodtrucksen i staden är Jinx Food Truck. Med en logga som minst sagt ger en Kung Fu Panda-vibbar så serverar man vad man kallar ”bastardized asian street food” med två långtgående rätter på menyn, bland annat sina Buns och Thaicos. Deras Pork Buns dessutom en klassiker som funnits på menyn sedan dag ett. Men idag siktar vi inte på siffran ett  – det får blir två Pork Buns, tack!

Pork Buns – Långbakad fläsksida i ångat baobröd, hoisinsås, picklad gurka, kimchisalsa, sojamajonäs, rostade jordnötter och koriander
Först av allt, låt oss prata om brödet. Det är en perfekt kombination av fluffighet och saftighet som formar sig direkt efter handen. Fläsksidan är otroligt mör och faller isär i munnen vid första tuggan, och som i samma stund förhöjs med söta, syrliga och salta smaker med ett uns av fräschör och krisp.

Den söta hoisinsåsen som innehar en viss rökig smak funkar så väl med de picklade smakerna från gurkan och kimchisalsan, samtidigt som allt balanseras ut i smakerna av den krämiga sojamajonnäsen. Koriandern tillför en viss frisk örtighet som piggar upp smaklökarna medan de rostade nötterna krispar härligt gott vid de annars mjuka tuggorna.

Slutsats

Hos Jinx Food Truck serverar man överraskande bra Baos och jag kan förstå varför man blivit en favorit på Göteborgs inte allt för stora streetfood-scen. Kombinationen av det saftiga och fluffiga brödet, det saftiga, smakfulla och köttiga fläsket, och toppingar med balanserad sötma, syra, sälta och viss hetta som jobbar ihop fabulöst tillsammans.

Så fort jag var hemkommen till Malmö kom suget tillbaka för saftiga, köttiga smakbalanserade Baos krypande, men insåg vid försök att stilla mitt begär att Jinx besitter en kunskap i hur baos ska hanteras på rätt sätt för att uppnå en ångad fluffig perfektion i brödet som väldigt få besitter. Definitivt en av de bättre (kanske bästa?) baos jag ätit, punkt.

Om Jinx Food Truck

Adress: Magasinsgatan 17, 411 18 Göteborg
Hemsida: https://www.jinxfoodtruck.com


Inlägget publicerat för 4 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award