Smashed Potatoes

Mosigt, krispigt och smörigt


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

För ett tag sedan gjorde jag ett besök på Poms Mackor på Malmö Saluhall och såg att de hade Smashed Potatoes på menyn. Detta är i praktiken potatis som tillagats, sedan mosats och friterats för att få en krispig yta. Jag har gjort min variant i ugn, som funkar väl det också.

Vad du behöver

  • Potatis
  • Smält smör
  • Havssalt
  • Ev. juice från lime eller parmesan

Så gör du

  1. Koka upp potatisen, och behåll skalet på.
  2. Sätt ugnen på 250grader.
  3. När potatisen är färdig, lägg över potatisarna på en plåt. Mosa dessa sedan med en stekspade eller dylikt. Ta sedan smält smör över potatis och sprinkla över med havssalt.
  4. Sätt in plåten i ugnen i cirka 15-20 min. Ta ut plåten när de fått en fin brun färg.
  5. Mumsa till en köttbit, eller något annat gott. Ta ev. på lite juice från lime eller parmesan om det passar för en trevlig sötma och syrlighet.

Inlägget publicerat för 3 år sedan.



Kommentarer

Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Burgarnatten Falafelfestivalen International Falafel Award FikAW