Aperol Spritz

Så gör du sommarens trendigaste drink


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Aperol Spritz är en bittersöt aperitif som druckits sedan urminnes tider i Italien före maten. Efter ett marknadsföringinitiativ 2018 att få ut den blev drinken onekligen sommarens hit. Och det är inte så konstigt. Aperol Spritz är söt och fruktig med en liten ton av bitterhet. Succé!

Men du behöver inte ta dig till en bar och hosta upp över en hundring för att få dig en Aperol Spritz. Det är superenkelt, och går lika bra att göra hemma.

Vad du behöver

  • 6cl Aperol
  • 6cl Prosecco (Alt. Cava)
  • 3cl Sodavatten/Kolsyrat vatten
  • Is
  • Apelsin för garnityr

Så gör du

  1. Fyll ett glas, gärna vinglas, med massa is.
  2. Häll i 6cl Aperol
  3. Häll i 6cl Prosecco
  4. Häll i 3cl sodavatten
  5. Skär upp en skiva apelsin
  6. Drick eller servera, och få igång italien-känslan

Inlägget publicerat för 2 år sedan.



Kommentarer

Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Burgarnatten Falafelfestivalen International Falafel Award FikAW