Pepparkakor med ädelost och hjortronsylt

Perfekt tilltugg till glöggen


Vid pennan,
Pierre Orsander

Ibland är saker riktigt enkla att kombinera, men på samma gång är väldigt gott ihop och har smaker som tillför olika dimensioner till en helhet.

Ett juligt exempel är just pepparkakor med ädelost och hjortronsylt. Ett tilltugg som både får en krämighet och sälta från ädelosten, syrlighet och sötma från hjortronsylten och en krispig textur och kryddighet från pepparkakorna.

Varningens ord, de slinker lätt ner. Så förbered några stycken när du väl håller på.

Vad du behöver

  • Pepparkakor
  • Ädelost
  • Hjortronsylt

Så gör du

  1. Ta fram form av fat eller bricka att servera eller äta från.
  2. Skiva upp lagom bitar ädelost och lägg ovanpå pepparkakorna.
  3. Häll på en klick hjortronsylt.
  4. Servera. Eller bara ät upp alla själv.



Kommentarer

Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Burgarnatten Falafelfestivalen International Falafel Award FikAW