Ingefärashots

En bra morgonkick


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Nyligen drog jag på mig världens dunderförkylning. Och även om ingefärashots inte hjälper så mycket mot förkylningen i sig, har jag nu börjat dra mig en shot på morgonen i förebyggande syfte. Det är busenkelt att göra en liter ingefärashots, så har du så det räcker ett par veckor framöver med måttligt brukande.

Vad du behöver

  • 1 liter vatten
  • 2 Citroner
  • 200g ingefära (cirka 2 mellanstora)
  • 2 matskedar honung

Så gör du

  1. Börja riva ner ingefäran rå. Häll i kastrull med vatten.
  2. Värm upp på låg värme, gärna upp till runt 40grader, men inte mer och ej över 60. Låt inte vattnet koka. Låt dra 20 minuter.
  3. Stäng av värmen. Häll i honung och rör runt medan fortfarande varmt för låta det lösas upp.
  4. Rulla citronerna lite för mjuka upp dem. Använd citruspress eller använd sked för gröpa ur saften från citronerna. Häll i citrusen i kastrullen.
  5. Sila av och häll upp på flaska, karaff eller dylikt som är återförslutningsbar.
  6. Shotta! Men inte för mycket per dag, kan märkas på magen. Jag kör 1 shot om dagen.

Inlägget publicerat för 2 år sedan.



Kommentarer

Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Burgarnatten Falafelfestivalen International Falafel Award FikAW