MovEat Cocktail Walk Malmö 2019

Samma koncept, ny twist


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Lotta och Sanna är tillbaka igen. Gamla goda MovEat (tidigare Madamilen) men med en skön ny twist: cocktails. Och för den som önskar dricka alkoholfritt – frukta inte (även om många av kvällens drinkar är just fruktiga) fanns även en Mocktailrunda, vilket är just den, tillsammans med sina kompletterande drinkar, som jag kommer skriva om här nedan.

Mocktailsen

MJs in the Park (High Court)

”Paloma sin alcohol” – Seedlip, lime, salt, grapefrukt-läsk
Första stoppet på kvällen var på MJs temporära sommarhäng på High Court. Där serverades en drink på den stadigt popularitetsväxande Seedlip, en alkoholfri gin. Tillsammans med läsk på grapefrukt, lime och salt var det en fräsch och fruktig drink.

Care/of

”Fall for it” – Falernum, Ginger Beer, lime, Aqua Faba
Det kvittar vad för drink som görs på Care/of, varje drink görs med kärlek och omtankex precis som namnet hintar om. Kanske är det även därför Care/of blivit Malmös självklara cocktailbar. Med en smak av tropik och ingefära av Aqua FABA, spad från kikärtor visar de återigen sin kunskap i smaksättning.

MJs

”Mango non alco” – Seedlip, mango, habanero chili, alkoholfri öl
MJs är helt klart en av mina favoritställen för avnjuta en cocktail, inte bara på grund av deras duktiga bartendrar men även deras högt gemytliga murriga miljö med flamingos som kraftdjur. Återigen får Seedlip visa sig i MJs drink, med en intressant kombination av mango, chili och alkoholfri öl. Fruktig, med hetta.

Savoy Grill

Passion Martini utan alkohol
En beprövad twist på en klassiker precis i min smak. Passionsfrukt har alltid varit en personlig favorit för mig och i denna kombination får den verkligen skina. Med  krämig grädde nypressad från sifon fick den här verkligen skina med fruktighet, syra och sötma i en bra balans som blev ännu bättre och balanserad av grädden.

Ginbaren

”Lemoncurd Flip” –  Lemoncurd, citronjuice, timjan
Väldigt intressant kombination till drink. Lemoncurd i själv är ju väldigt gott, men sött. Detta dock tillsammans med citronjuice gjorde den både fruktig, syrlig och fräsch drink och speciellt med timjan som detalj som gav en högst passande smakdetalj. Pricken över i’et var dessutom kaksmulorna som toppade drinken, och gav en kul textur till.

KOL & Cocktail

”Marilyn the Virgin” – Passionsfrukt, citron, vaniljsocker, äggvita, alkoholfritt bubbel
Återigen en drink med passionsfrukt, vilket glädjer mig. Kombinationen tillsammans med citron, vaniljsocker, äggvita och alkoholfritt bubbel gjorde den inte bara intressant smakmässigt men även len, fruktig och balanserad sötma. Helt klart en favorit!

Mrs Brown

”Pina Colada sin alco” – Ananasjuice,  kokos
Pina Colada, definitivt en av mina favoritdrinkar någonsin. Kan det bli mer semesterkänsla än denna drink? Troligtvis inte även om det regnar utanför krogen. Drinken i sig var len, och känslan av kokosmjölk är tydlig samtidigt som den är lagom söt och härlig kokosflarns-textur.

CIRKUS At The More Bistro

”Kleopatra” – Ingefära, tranbär, rabarber, mynta
En söt liten fruktig drink, dessutom med rabarbergodis i! Bara en sådan grej gör den ju söt, inte bara i smak men även utseendet. Övergripande fruktig, syrlig och fräsch i smak utan att heller bli för söt.

Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award