Moveat Malmö Höst 2019

Dags att röra på höstfläsket och äta


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

En ny säsong på året innebär inget mindre än ännu en ny Moveat i kära hemstaden Malmö som senare tiden expanderat till fler och fler städer.

Denna gången med ett riktigt blött ruskväder hack i häl, men det har väl aldrig stoppat en äkta foodie…?

Maten

Folk, Mat & Möten

Pumpasoppa med muskot och salsicciasmul
En av kvällens första, men också helt klart en av kvällens favoriter. En mustig rykande soppa  på pumpa med muskot och smul på salsiccia som tillförde både en sälta och textur till soppan. Supergod!

Green Queen

Raw pepparkakstårta på browniebotten garnerat med lingonrosor
En krämig liten tårtbit som det inte tog allt för lång tid innan den han smälta i munnen. Bra smak, och med en schysst liten syrlig kick från ett litet lingon på toppen.

Malmö Chokladfabrik

Chokladprovning
Malmö Chokladfabrik bjöd på en provning av fyra av sina chokladtyper av olika ursprung och kakaohalt. Alla med hög smak och balanserade smaktoner utan vara varken för mörka eller för söta.

Restaurang SMAK

Ponzubakad griskind med morot & rättikasallad, kimchimajonnäs, sesamfrö och koriander 
En mör bit smakfull griskind som föll isär kvickt vid kontakt med gaffeln. Bra syra och krispighet från salladen på rättika och morot till som balanserades väl av majonnäsen på kimchi.

Lotta Love Superfoodbar

Overnight Oats med banan, hallon, valnötter & hampafrön
Lotta Love serverade en minst sagt fruktig variant på en overnight oat fullproppad med bland annat hallon och banan som gav bland annat en matig, söt och syrlig smakkombination.

Vibliotek

Pinxtos
En söt liten tallrik med tre stycken pinxtos, bland annat med omelett och kronärtskocka. Tre små goda aptitretare helt enkelt på knaprigt bröd.

Gottelisa

Chokladig & julig gottepåse
Hos Gottelisa blev det en liten gottepåse att ta med som bestod av bland annat ischoklad, en pralin samt polkagodis. Perfekt på kvällen till en kopp kaffe.

Brewdog Bar

Slider med nötkött, rökt cheddar, karamelliserad lök, ruccola och dragonkräm i ett briochebröd
Som många vet är jag svaga för burgare. Så att få en slider under matrunda gör mig extra glad. Smakmässigt, gott. Trevlig kick med dragonkrämen som var rättens specialare.

Bistro Royal

Laxtartar med räkor, äpple och kapris, pepparrotscreme, rågbrödskrisp, surdegsflarn och örtsallad
Förvånansvärt bra. Den lilla laxtartaren hade en bra citrus-syra som gick hand i hand med laxen. Bra med flarnet som blev en bra skopa för rättens innehåll att komplettera tuggorna med.

Västra Station

Levaintoast med kycklingleverparfait, confiterad Munka-Ljungby anka, picklade körsbär, salladslök och kycklingskinn
En mycket god och köttig macka, med en trevlig sälta och en god sötma från de picklade körsbären till. Hade gärna önskat lite mer krispighet till brödet, då hade det varit helt fulländad!

Inlägget publicerat för 10 månader sedan.



Kommentarer

Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Burgarnatten Falafelfestivalen International Falafel Award FikAW