Moveat Malmö 16 mars 2019

Samma koncept, nytt namn


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Madamilen har nyligen expanderat upp till Stockholm, och även utomlands. Och med det så har det lite skånska Madamilen nu fått namnet Moveat istället, vilket inte är helt opassande det heller.

Samtidigt som Moveat i Stockholm pågick så gjorde även en i Malmö det, och den tog jag i akt att gå för att se vad Malmös restauranger har ett erbjuda. Rundans enda tidigare oprövade restaurang var Raw Food House, vilket var extra kul titta in hos och få en bild på. Häng med i mat-turen nedan!

Folk Mat & Möten

Rekokyckling med blodapelsin, kål och krutonger
En komposition med bra texturer och en riktigt trevlig smakkombination i form av sötman och syrlighet från blodapelsinen tillsammans med kycklingen och kålen. Dock lite av svårare slaget att äta som helhet givet serveringsformen.

Raw Food House

Pad thai sallad i krämig jordnötssås med tamarimarinerade jordnötter
Bra texturer i form av den krispiga salladen och de tamarimarinerade jordnötterna, och allt hade en genomgående bra smak. Allt som passade smakerna väl för ett mindre smakprov, hade det istället varit en större variant av rätten, hade jag dock önskat en ytterliggare dimension i form.

Cirkus at The More Bistro

Pizza Bacon – cheddarost – karamelliserad lök
Mycket god pizza som levererar likt tidigare besök, och som inte gjort en besviken. En mycket god vedugnsbakad pizzabotten som får en härlig sälta från baconen och passande sötma från den karamelliserade löken. Cheddarosten knyter dessutom ihopa smakerna väl och tillför en krämighetsaspekt till rätten.

V.E.S.P.A C.A.S.A

”Spaghetti V.E.S.P.A Arrabbiata” – Spaghetti i en mustig tomatsås med vitlök och chili
Enkel rätt, men samtidigt så gör tomatsåsen den fulländad som helhet. Tomatsåsen i sig är fullpackad av smak i form av vitlök och kryddighet från chilin, som kompletterar den lite grövre typen av spaghetti väl.

Vibliotek

Pinxto med omelett och pimiento de padrón
En liten men enkel pinxto med omelett, toppad med bland annat en pimiento de padrón på toppen. Passande texturer och rena smaker som passar ihop. Trevligt med lite sötma och skjuts från pimiento de padrónen.

Ost & Vänner

Lagrad alpost från Jumi Cheese med svart salt och röd schezuan. Delice de bourgogne med kastanjehonung och grön schezuan.
Fantastiskt bra ost som alltid när det väl kommer från disken på Ost & Vänner. Komponeringarna var väl genomtänkta och kompletterade ostarna i form av textur och förstärkte smakdjupet väl. Bland annat de peppriga tonerna, tillsammans med kastanjehonung på Delice de bourgognen tillsammans med krispigt tunt kex var mycket väl komponerat. Likväl det svarta saltet med den röda pepparn på alposten var väl valda kombination.

Brewdog

”Asian candyshop Slider” – Five spice-karamelliserad bacon, picklade grönsaker, sesam-majonäs & färsk koriander
En söt liten slider, och inte då bara i storleken. Slidern bestod bland annat av karamelliserad bacon, koriander och och picklade grönsaker. Till större delen av burgaren var den mycket god, men det blev lite väl mycket smakkombinationer för mig med bla. både det picklade, salta och söta tillsammans.

Cacaofoni

Praliner – Caffé Latte och Passionsfrukt
Mycket goda praliner, och dessutom två smaker som faller mig in precis i favoritpalett på smaker. Bland annat passionfrukt-pralinen är något som är rätt ovanligt stöta på, men där chokladen och passionsfrukten passade mycket väl ihop smakmässigt.

Bistro Royal

Skagenröra på räkchips, med grön sparris-knyte och citron- och chili-vinaigrette
Skagenröra på räkchips låter först som en väldigt otraditionell version av en toast skagen, men det var faktum med inte alls dumt. Bra och kreativ idé för textur med annan dimension av krispighet. Hade dock gärna haft vinaigretten lite mer ovanpå rätten än bredvid då den inte riktigt fick hänga med som en helhet, vilket är lite synd.

Västra Station

Råmarinerad gös med pinjenötter & forellrom. Serveras i hjärtsalladsblad
En lite annorlunda rätt med gös, forellrom och pinjenötter i ett salladsblad. Genomgående passande smaker och texturer. Enda jag hade kunnat sakna hade varit lite av någon form av syra till rätten för höja gösen.

Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award