Glubbel – Glögg med bubbel

Sprit eller utan är upp till dig


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Årets juldrink 2017 blev definitivt glögg med bubbel, som även går under den lite osköna beteckningen glubbel. Tipset kom fram under en smakprovning av Skånska Spritfabrikens nya Äppelglögg av Sten Mattson jag besökte. Kort därefter spreds denna drink som en löpeld i sociala medier.

Jag har testkört denna på två varianter. Blossas Glögg 2017 ”New Delhi” med tydlig smak av mango med lite kryddighet, samt Blossas alkoholfria glögg 2017 med Lingon & Enbär. Den första med en torr fruktig prosecco och den senare en alkoholfri.

Här är hur jag gör den.

Vad du behöver

  • Kyld glögg
  • Is
  • Bubbel (Cava, Prosecco… ditt val!)
  • Ev. passande fruktskal som garnityr

Så gör du

  1. Fyll upp ett champagneglas med is.
  2. Häll på med glögg till hälften av glaset.
  3. Häll på med bubbel av ditt val. Häll med glaset lite snett, så slipper du största bubblandet och slipper spill.
  4. Eventuellt kan du, som jag, även ha i garnityr av skal från passande frukt till glöggens smak. Jag har använt mig av en skalare för att få en trevlig remsa att lägga i.
  5. Glubbla och skåla!

Inlägget publicerat för 6 år sedan.



Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award