Chips

Enklare än du tror


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Egna Chips, är det sant? Ja, det är inte så svårt som det kanske kan låta. Det är busenkelt, gott, och du behöver inte en fritös heller för den delen. Allt du behöver är lite potatis, en ugn, rapsolja och om du saknar en mandolin – en osthyvel.

Toppa med lite salt, en favoritkrydda eller varför inte lite svartpeppar och vitvinsvinäger?

Vad du behöver

  • Potatisar (2-3 stora räcker till en plåt)
  • Rapsolja
  • Mandolin eller osthyvel
  • Kryddning, t.ex. salt eller annat valfritt

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Tvätta potatisen. Jag gillar personligen ha skalet på. Mycket smak finns där.
  3. Skiva potatisen tunt, antingen mandolin eller en osthyvel.
  4. Lägg på en plåt och sätt in i ugnen cirka 20 minuter.
  5. Ta ut plåten, och pensla rapsolja samt krydda/smaksätt. Sätt därefter in i ugnen igen i en 10 minuter, eller tills de har fått lite trevlig fin färg på ytan.
  6. Ta ut och lägg på hushållspapper och låt de ligga en liten stund. Under denna stund blir de även lite mer krispiga i sin yta.
  7. Mumsa. Chips. Tills. De. Är. Slut.



Inlägget publicerat för 3 år sedan.



Kommentarer

Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Burgarnatten Falafelfestivalen International Falafel Award FikAW