Äppelchips med kanelsocker

Juligt snacks


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Vad du behöver

  • Äpple (2 äpplen för en plåt är lagom)
  • Kanel
  • Socker
  • Mandolin eller osthyvel

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 100 grader
  2. Tvätta äpplena så de ser rena och fina ut.
  3. Skiva äpplena tunt med antingen mandolin eller en osthyvel och lägg på en plåt.
  4. Blanda ihop en kanel med socker. Jag tog en matsked socker, och en halv matsked kanel.
  5. Strössla kanelsockret på äppelskivorna.
  6. Sätt in plåten i ugnen mellan 1-2 timmar för torkning. Håll därefter koll på dem lite då och då för att se hur de tar sig. När de börjat torka och fått sig en lite krispig yta och färg samt börjat krulla ihop sig lite är de troligtvis klara. Ta ut ur ugn och smaka!

Inlägget publicerat för 3 år sedan.



Kommentarer

Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Burgarnatten Falafelfestivalen International Falafel Award FikAW