Topp 5 sushibarer i Malmö

Rulla in som en maki


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Sushin tog Sverige med storm för ett tag sedan, och restaurangerna som ploppade upp därefter lät sig inte vänta. Sedan dess har det ploppat upp fler och fler, men bara ett fåtal verkligen sticker ut med kreativitet, passion och kärlek till hantverket som sushi faktiskt är. Nedan har du mina topp-5 favoriter i Malmö.

Observera: Denna listan är inte ristad i sten, och kan komma att uppdateras med tiden.

Zushi

I Kagamis tidigare lokal öppnade Zushi i Malmö, som även finns i Eslöv och Helsingborg. Hit kommer du inte endast för sushi som är kreativ, görs med passion och är genomtänkt rakt igenom. Här finner du även en av restaurang-Malmös häftigaste lokal, rykande drinkar (ja, vissa ryker faktiskt med torr-is!) och trevlig personal som vet vad de pysslar med. Missa för allt i världen inte! (Även deras sushi på bilden ovan).

Läs recension
 

Sushibaren

Den lilla sushibaren med stort hjärta och kreativitet. Här finner du Sushi som du inte annars finner på det klassiska sushistället runt hörnet. Exempelvis kan du här få tag på sushi med halstrad lax eller rökt lax eller varför inte med shiso och havssalt? Somsagt, kreativitet på sushin råder det ingen nöd på.

Läs recension
 

Chill Out Sushi

En av Malmös långkörare sedan tiden sushi började bli populärt och svepte över Malmös matscen med makis och nigiris. Än idag kan du dock få lika god sushi, och så på en av deras snart tre olika restauranger i Malmö och Limhamn. Missa inte beställa deras sötade soja till sushin, bara den i sig är värd ett besök.

Saikō

Hos Saikō finner du välgjord sushi med många typer av spännande variationer att välja mellan i en mysig liten miljö. Vad sägs om en Maki på gris, eller en Nigiri på gös eller röding? De serverar även Japas, japaninspirerad tapas. Sen vann de ju Sushi World Cup 2013 också, bara en sån sak! Saikō i sig betyder nyskapande på japanska.

Sakanaya

Japansk restaurang nära Möllevångstorget som inte endast bara serverar sushi till nyfikna gäster, utan en bred variation av andra rätter som tempura, anka och fisksoppa på japanskt vis. Här kan du även få Kaiseki, vilket är en japansk traditionell typ av middagsservering med olika rätter komponerade för matcha varandra. Eller så beställer du helt enkelt bara in lite god sushi!

Bonustips!

Nyöppnat: Rå Epok

Restaurangen Rå Epok öppnade nyligen i Malmö när denna lista började skrivas, och jag var där på invigningen och provade lite av deras sushi. Allt som allt, så kommer jag snart göra ett besök igen för den riktiga rysaren och se om den kan knocka ut någon av de andra i listan. För invigningen, ja den var lovande. Håll hårt i makin (så den inte rullar iväg) tills dess!

Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award