Sushi Rebellion

Pepi Anevskis sushirestaurang


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Jag älskar kreativ sushi. Inte att sushin behöver se ut som en Andy Warhol-målning eller vara av ingredienser man aldrig hört maken om, men att det existerar en form av unik sammansättning av smaker som får det att sticka ut från klassiska laxnigiris och makis ute i världen.

Döm till min förvåning under besök av nyöppnade Sushi Rebellion att det är exakt vad man syftar att servera. Med Pepi Anevski i köket, är förväntningarna skyhöga. Han vann ju trots allt Sushi-VM I Japan 2013 och utsågs till världens bästa sushikock.

”Sushi Rebel” – lax maki, gunkan räka, gunkan havsabborre, gunkan rödlök, gunkan grillad aubergine, mixade pickles, laxtartar, krispig tonfisktartar.
Vid mitt besök provade jag på deras ”Sushi Rebel” som enligt menyn lät som ett spännande, kreativt, val som jag uppskattar givet mina ovan nämnda preferenser. Det stämde dessutom mycket väl. Inte nog med att det var en kul presentation av sushin, den var även smakfull.

Intressanta kombinationer där inte bara huvudsmakerna i varje bit fick lov att ta plats, men att den dessutom fick göra det i samband med olika varianter på texturer samt sättet att ätas på, vilket är något jag verkligen kan uppskatta ur ett helhetsperspektiv.

Slutsats

Levde Sushi Rebellion upp till den långa väntan, de höga förväntningarna och min personliga smakpreferens? För den prisvärda kostnaden av 99kr under lunchen får du god och kreativ sushi jag inte kan hitta en enda orsak att inte prova. För mig lockar det bara till att vilja komma tillbaka och djupdyka ner i deras kvällsmeny.

Det är dags att säga adjö till medioker take-away sushi och hej till fler ställen som gör det lilla extra. Sushi Rebellion, som precis öppnat, har en ljus framtid.

Om Sushi Rebellion

Adress: Mäster Johansgatan 4, 211 21 Malmö
Hemsida: http://www.sushirebellion.com


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award