Topp 5 nudelställen i Malmö

Tack och hej, snabbnudel-paketen


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Levde du på snabbnudlar under tid som student? Jag förstår, du är trött på nudlar. Men låt inte defintionen av snabbnudlar definiera en rätt som dessutom kan definieras som ett äkta hantverk om gjort korrekt. Förbered dig för smakexplosion i form av japansk och koreansk ramen samt vietnamesisk Phở.

Observera: Denna listan är inte ristad i sten, och kan komma att uppdateras med tiden.
 

Pink Head Noodlebar

Efter en kort period som pop-up restaurang på Food Agency öppnade Wade sitt nudelställe inne på Malmö Saluhalls med deras öppning. Här finner du fantastiska nudelsoppor från en varierande meny. Handgjorda nudlar, givetvis. Malmö vattenhål för nudelkonnässörer.

Läs recension
 

Quan

Inget nudelställe egentligen, men hos nyöppnade Quan på Hotell Elite Adlon finner du en helt fantastisk Korean Ramen på menyn, som är värt ett besök bara i sig. Och inte nog med det, du får dessutom sitta i en snyggt inredd miljö som andas fine-dining, med ett Asien-stuk. Given succé! Passa dock på under lunchtid, då deras Korean Ramen dessvärre endast serveras då.

Läs recension
 

Nois

Vid Triangeln finner du en liten vietnamesisk restaurang med namnet Nois. På sin meny har de bland annat en helt gudomlig skål Phở som du helt enkelt inte får missa. Förvänta dig en välkomponerad nudelsoppa med fräscha smaker, och med en buljong som är rykande het. Det börjar vattnas i munnen för mig bara av att tänka på den…

Läs recension
 

Misoteket

Misoteket har ett klockrent koncept där du får komponera din egen misosoppa, med en rad valmöjligheter och alternativ. Och är det något du absolut inte får missa att prova på så är det deras buljong på röda miso, samt deras marinerade shiitakesvamp. Det med risnudlar, dumplings, böngroddar och lime så är i varje fall jag hemma!

Läs recension
 

Mrs Saigon

Hos Mrs Saigon hittar man en fräsch och smaklig Phở som länge varit ett givet stopp för malmöbor. Välj på ryggbiff, kycklingfile eller vegetarisk/vegansk buljong. Beställ en stor, du vet att du vill. Och du, du kommer inte ångra dig. Men lova mig att håll dig borta från lunchbuffén.

Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award