Idag den 1 februari bjöd Lokal 17 Pembert & Gustafsson in till provsmakning av deras rätter, bubblande cava och mingel i sin restauranglokal på STUDIO där man nyligen flyttat in.
Pembert & Gustafsson har jag tidigare blivit imponerad över när de serverat mat på Hotell Duxiana. Fokuset på Lokal 17 är att servera mellanrätter på bra lokala råvaror som är säsongsbaserade och med mycket fokus på gröna råvaror.
Och det märks att man har bra koll på sitt koncept redan. Lika enkelt som briljant, skulle jag nog uttrycka det med korta ord. Och enkelhet är liksom i designens värld – inte alltid det lättaste få till rätt utan tungan i mun.
Rena unika smaker som talar för sig själv – allt från den mustiga fudgen med sötma och syrlighet från havtornscremen till den smakfulla jordärtskockan med örter som friterats till en oerhört behaglig frasighet.
Bilder och video följer nedan.
Video
Matförberedelser och mingel
Maten
Inlägget publicerat för 7 år sedan.