Västra Station

Tågstation får nytt liv med mat


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Nyligen öppnade restaurangen Västra Station, som varit en tågstationsbyggnad som stått tom sedan 1973. Det var med andra ord dags att göra något av lokalen, som dessutom har ett toppenläge precis framför Malmö Live, bara gångavstånd från Malmö Centralstation.

Hjortrack med pumpapuré, savojkål, kastanj & fikon samt en liten vilt- & potatispaj
Deras Bœuf bourguignon lockade mycket på menyn, men då jag redan fått mig ett smakprov på detta under Madamilen som var välsmakande så satsade jag på deras tallrik med hjortracks, med följd av en mängd spännande saker som kastanj, fikon, savojkål med mera.

Alla delar i sig var välsmakande som kom in, och känslan av rustik mat som man vill förmedla kan väl absolut ge dem. Hjortrackset var mört och fonden den badade i passade väl till. Men det var inte helt tydligt hur den skulle ätas. Då tänker jag bland annat på kastanjen, fikonet och picklade rödlöken som låg lite utspritt på tallriken.

Slutsats

Västra Station är en fantastisk lokal, som passar likväl för att ta ett glas vin som en bit mat. Men även om delarna på tallriken i sig smakade väl, så var just den beställda rätten kändes någorlunda diffust komponerad och jag hade gärna sett lite mer hur de olika delarna på tallriken hörde ihop.

Men jag ser dock fram för ett återbesök. De hade vid besök flera andra rustika rätter på menyn, exempelvis en friterad polenta, som såg väl komponerad ut. Men innan mina smaklökar hinner göra återbesök så kan jag i varje fall personligen rekommendera atmosfären som är rent ypperligt för större sällskap, och även för att inmundiga ett glas vin eller två.

Om Västra Station

Adress: Dag Hammarskjölds Torg, 211 18 Malmö
Hemsida: http://www.vastrastation.se


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award