Plantmagics Kitchen

Andrew Eves skapar magi i köket


Vid pennan,
Pierre Orsander

Hur många gånger händer det att du lyfter tallriken till skyn likt Rafiki lyfter Simba i Lejonkungen – bara för att lyckas få de absolut sista dropparna som är kvar från tallriken?

För mig händer det ibland, till exempel när jag senast åt en förtrollande god lunchrätt från Plantmagics Kitchen där jag inte kunde hålla mig från att göra just detta ocharmiga, men fullt rimliga, signatur-övergrepp på allmän bordshyfs.

Tupplår, fänkål, King Edward-potatis, rökt creme fraiche
En rätt som redan vid första anblick gör en nyfiken och undrande över… hur kommer det här smaka? Det smakade precis så som jag hade hoppats. Krämigt, syrligt, sött och fett med rökigt inslag i skepnad av creme fraichen.

Texturerna var där de skulle vara, och smaksättningen var väl orkestrerad. Framförallt för maten en till upplevelse av en modern variant på husmanskost – och det är fullkomligt briljant exekverat. Jag kan utan tvekan erkänna en viss tjurighet när jag insåg att maten var slut. Det här är exakt min typ av comfort food.

Slutsats

Jag ser absolut ingen anledning att inte prova vad Plantmagics Kitchen har på menyn att erbjuda. Möjligtvis bara om du, precis som jag, lätt blir tjurig när fantastisk mat kommer till sitt ände. Enligt mig har Plantmagics Kitchen bevisligen gjort sig rättfärdigade av att få använda just magi i sitt namn på restaurangen.

Om Plantmagics Kitchen

Adress: Storgatan 41, Malmö (karta)



Kommentarer

Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Burgarnatten Falafelfestivalen International Falafel Award FikAW