Atmosfär

Så mycket mer än atmosfären


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

I fina och ljusa lokaler vid Fersens Väg i Malmö nära Davidshall finner man Atmosfär som har öppet under lunchtid och kvällstid, samt med både inne och uteplatser.

Atmosfär har nu serverat sin mat i över 20 år, och bara det är ett tecken nog på en restaurangkoncept som upskattas som har modern mat med influenser av husmanskost som följer årstiderna.

Atmosfärs Hemmagjorda Köttbullar – med Pressgurka, Lingon, Gräddsås och Potatismos
Ett lagom sätt att illustrera just deras husmanskost var under recensionens lunchobjekt, köttbullar med klassiker som pressgurka, lingon, gräddsås och potatismos. Men det som skiljer Atmosfär gång på gång är att all mat alltid smakar mycket.

Oavsett om de gör, och serverar, något så klassiskt som köttbullar med potatismos – så är det fortfarande en av de godare sådana du nog kan finna i Malmö. Tillagat med kärlek och omtanke, inte bara något ihopslängt i en kantin för massorna. Det är saftigt, det är gräddigt, det är smakrikt i flera former och det är olika texturer att finns på tallriken.

Slutsats

Atmosfär har på kort tid blivit iallafall en av mina favoriter för lunch i Malmö, och det då de serverar något gott gång på gång vid besök. Oavsett om det som ovan är köttbullar, eller som exempelvis vid tidigare besök (bla. kycklinglår med äpple, sidfläsk och persilja) så är det alltid med mycket smak, vackert och framförallt mycket gott.

Om Atmosfär

Adress: Fersens väg 4, 211 42 Malmö
Hemsida: https://www.atmosfar.com


Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award