Karma Cola

Kolanöt deluxe


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Karma Cola är en fairtrade och ekologisk cola som härstammar från Storbritannien och ingår i samma familj drycker som Lemony Lemonade och Gingerella, alla tre med mycket fina etiketter.

Vad är då unikt med Karma Cola förutom det? Jo delvis är den gjord på riktiga kolanötter från Sierra Leone. Sen drar ju även namnet på Karma, att du faktiskt gör något gott när du väljer drycken då går till behövande från staden.

Vid öppnande av flaskan och sniffar möts man av en riktigt stark doft. Nästan på som Nocco Cola, bara det att här är det inte lukten av koncentrat som möter en utan äkta kolanöt. I färgen är den mörk.

Vid upphällning till glas försvinner mycket kolsyran vilket är synd. Vid avsmakandes så möts man av en djup kolanötssmak som nästan får en att undra om den kommer komma med en bitter eftersmak. Men nejdu, inte den här gubben! Den är perfekt avvägd i smaken ur det avseendet.

Allt som allt, en cola som är bra referenspunkt för att känna hur kolanöt smakar. Den är på gränsen att bli besk, men klarar sig precis på gränsen. En bra upplevelse, hur som helst. Föredrar man mildare och sötare colavarianter är det inte en av dem.

TL;DR

Smak: Mörkare kolanöt. Ingen igloo. Kolanötssmaken håller i länge. Perfekt avvägd för att inte bli besk. (Lite besk men sötman håller uppe)
Söthet: Lagom söt. Upplevs inte så söt vid bubbel direkt ur flaskan. Blir ej sliskig.
Kolsyra: Kolsyrar mycket vid upphällning. Kolsyra försvann mycket.
Utseende: Mörk

Inlägget publicerat för 8 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award