NOCCO Cola

Ey nocco, vad händer?


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

NOCCO står för No Carbs Company och är både kalorifri och sockerfri produkt, givetvis med sötningsmedel och märkt med gamingligan Ninjas in Pyjamas logga på burken. Redan av ingredienserna börjar man vrida lite på sig i jakten efter den bästa colan.

Vid luktande så har den en stark lukt av colakoncentrat. Så mycket att vid luktande från det bubblande glaset den hällts i stack det till i näsan på mig, och gjorde mig till en vettskrämd hundvalp för någon sekund. Den har även en hint av lakrits vilket jag kan ana på den starka koncentrat-aromen.

Smakmässigt känner man mycket av den artificiella sötningen som lägger sig som en sliskig smak på tungan som även lär bero på den starka koncentratsmaken.

Vid upphällning så kolsyras den jättemycket, och dessvärre på grund av det så försvann i princip all kolsyra efteråt vilket gör att koncentratsmaken tar över smaken. Ingen vidare, med andra ord.

TL;DR

Smak: Luktar sött och starkt colakoncentrat. Nästan lite ton av… lakrits?
Söthet: Smak av artificiell sötning. Sliskig smak på tungan, kan bero på koncentratsmaken.
Kolsyra: Bubblar väldigt mycket, dessvärre försvinner all kolsyra vid upphällning.
Utseende: Väldigt mörk.

Var hittar jag NOCCO Cola?

Butik: ICA (Malmö)

Inlägget publicerat för 8 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award