Provsmakning av VESPAs nya pizzor

Bra uppgradering


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Nöjesguiden och restaurangen VESPA hade förra veckan ett event tillsammans, där man fick provsmaka VESPAs nya vita pizzor. En vit pizza är pizza utan tomatsås, kort och gott. Dock är det fler saker man gjort än bara just det.

Vid en första tugga känner man en annan frasighet än vad deras traditionella pizzabotten de använt tidigare är, som mer är ät det knaprigare hållet. De kallar dessa nya pizzorna för Vespizza Bianca på sin meny.

Kombinationerna då? Mycket bra. Personligen fastnade jag för pizzan Carpaccio Delicata, som innehöll bland annat mozzarella, getost, zucchini tillsammans med breasola, pinjenötter och basilika och toppad med balsamicovinäger. Från balsamicon finner man sötman och breasolan sältan. Kombinationen sött och salt är något som alltid går hem hos mig!

Mumsiga bilder på nya pizzorna finner du nedan.

Carpaccio Delicata till vänster, Giardino till höger
Dolce e salato
Kombination som alltid funkar, sött (balsamico) och salt (breasola)
Här syns lite kort krispigheten på botten, mycket gott!
Nu äter vi!

Inlägget publicerat för 6 år sedan.



Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award