Matnatten Malmö 7 april 2017

10(12) maträtter på en kväll


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Den 7 april hölls Matnatten i Malmö och undertecknad var runt och provade allt det som Matnatten hade att erbjuda. Konceptet är, med ett klippkort, gå runt och smaka en provrätt från 10 olika restauranger. Så med andra ord, ett snabbt mumsande och sedan vidare till nästa ställe. Vi såg även att man bjöd på smakprov på Hotell Duxiana, så vi hoppade även in där och smakade.

Mat & Vin Slottsparken

Pizza Bianco – Smetana, sikrom, spetskål/svartkål, mozzarella & prästost extra lagrad och gräslök

En god pizza, lite annorlunda smakkombination än vad man förväntar sig av just en pizza. Visst funkar det, men kanske mer som ett snacks än hel pizza. Då tror jag det hade blivit lite för mäktiga smaker. Bra crunch i botten.

Scandwich

Bröd & örtcrunch, svartrot, svamphack, ramslökpiston, karamelliserad lök och kålrabbi

Intressant upplägg med fräscha smaker. Kanske inget som exploderade bland smak men trevlig oavsett. Hade kanske önskat något med lite syra.

Malmö Brewing Co & Taproom

Brisket, picklad rödlök och saltgurka

Gott. Det som verkligen framhäver är deras brisket som blev extra trevlig smak med syrade smakena från gurkan och picklad rödlök. Dock lite enkelt serverat. Gärna provat tillsammans med någon annan råvara som komplement.

Plockepinn

Rödbetsgravad fjordlax, wasabimajonäs, picklad rädisa och ärtskott

Fjordlaxen har en riktigt illröd trevlig färg som funkade fint med picklade rädisorna och wasabimajonäsen som var väldigt snäll i smaken. Trevligt smaka picklad rädisa istället för rödlök. Lite mildare i smaken.

Grand Öl & Mat

Primörgurka med rökt stenbitsrom, ramslökssmör och friterad surdeg

En fräsch rätt som kan se väldigt enkel ut, men som levererade på det som fanns. Gurkan var bra krispig, hade fräsch smak och tillsammans med ramslökssmöret och den friterade surdegen som har lite sälta i smaken var det en av favoriterna.

Mat- och chokladstudion

Sorbet på filmjölk med varm kompott på morot och havtorn

Säga vad man vill om filmjölk, men sorbet på sådan är inget jag testat tidigare. Synd, för den var fantastiskt god. Kompotten på morot och havtorn passade bra till med smaken, men då den var varm smälte den snabbt sorbeten, vilket i mitt tycke var lite synd.

Delikatessen på Holmgatan

Charktallrik med patanegra, manchego, fuet, liguriska oliver samt marconamandel

En charktallrik med ganska enkla smaker. Men varav det som fanns, så var mandlarna en riktig fullpottare. Kan utan problem nämna marconamandlarna som en av de bästa jag ätit på mandelväg. Tummen upp på mandlarna!

Johan P

Skagenröra med pepparrot och rödlök

En skagenröra där räkorna i sig hade rätt mycket smak. Enkel välgjord rätt, men hade kanske gärna testat något nytt utanför ”komfort-zonen”.

Savoy Grill

Kalvbringa, krispigt rågbröd, persilja, rostad lök och pepparrot

Nästan som ett litet smörrebröd, men där det krispiga rågbrödet mest kändes segt och hårt. Antingen lite för länge rostad, eller helt enkelt för hårt. Krispigt var det iallafall inte. Rätten föll mycket på brödet.

Eatery Social Taqueria

Taco med syrad rödlök, jalapenomajonäs, guacamole och oxbringa

Helt klart en av rundans favoriter. Oxbringan var trevlig i smaken och brödet i sig var väldigt krispigt. Tillsammans med resterande ingredienser blev det både gott, matigt och blandade smaker som funkade väl ihop.

Bonus: Hotell Duxiana

Ramen med fläsksida, nudlar och picklad rödlök.

Väl tillagad ramen med fläsksida och nudlar. Tummen upp! Behöver nästan göra återbesök på denna som en hel måltid.

Friterad sill

Mycket god rätt. Den friterade sillen gav en ny upplevelse med en trevlig smak. Ganska lik fish & chips, men godare. Kanske dags byta ut klassiska sillen på påskbordet mot denna…?

Inlägget publicerat för 7 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award