Invigningsmingel på SOI 29

Malmös nya thai är här


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

På lördagen den 24/3 hade SOI 29 invigningsmingel inför den stundande öppningen. Jag var på plats både för att fira in och ta ett smakprov från maten som kommer att erbjudas. Bakom restaurangen hittar man delvis Fredrik Kassam och David Fredriksson som även ligger bakom Falafel & Burgers på Saluhallen i Malmö.

Många har länge efterfrågat en lite mer nytänkande thairestaurang i Malmö, och vilken SOI 29 hoppas bli svaret på. Och jag kan bara önska lycka till med öppningen, det kommer gå toppen!

Maten

Maten som serverades på SOI 29 var fräsch och autentisk. Den hade verkligen ett uns i sig med en behaglig hetta. Hettan kunde dock stillas fint med en thailändska öl på plats, Leo.

En av rätterna var en variant på rå lax i betelpepparblad med grön chili, en annan med frukt som drog åt hållet grapefrukt med pomelo. Det fick även provas på ett gäng krispiga svålar och en thailändsk typ på korv, Sai ua, med en välbalanserad smak med ett trevligt smakdjup.

Lokalen

Lokalen ligger på Bergsgatan vid Chokladhuset, i Plockepinns förra lokal och har fått en mysig inredning som speglar en del av temat, men samtidigt med en modern och skandinavisk twist.

Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award