Whole Earth Organic Sparkling Cola

En fräsch ekocola


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Whole Earth startades 1976 som en ekologiskt samt vegetarisk restaurang under namnet Seeds av bröderna Craig och Gregory i London. Därefter transformerades det till att bli ett företag som sålde ekologiska produkter till massorna.

En av deras produkter är deras Organic Sparkling Cola. En ekologisk cola gjord på naturliga ingredienser. Man säljer även apelsinläsk, tranbärsläsk och ett gäng andra olika smaker.

Kolsyran är ganska svag jämfört med andra varianter testade och utseendet drar lite åt det ljusare hållet. Colan i sig är fräsch och är lagom söt i smaken. Den är inte lika söt som exempelvis Pepsi och Coca Cola. Kolanöts-tonen ligger dock bakom den mer framhävande citronsmaken och är inte besk.

Är du ute efter en fräsch coladryck med framhävande toner av citrus så kan den här vara för dig. Är du mer ute efter en mörkare kolanötssmak, så finns det andra coladrycker på marknaden på pallplatsen.

TL;DR

Smak: Fräsch smak. Framhävande citronsmak framför kolanötssmak.
Söthet: Lagom söt.
Kolsyra: Ganska svag.
Utseende: Ej så skummig. Ganska genomskinlig.

Var hittar jag Whole Earth Organic Sparkling Cola?

Butik: Green Matmarknad (Malmö)

Inlägget publicerat för 8 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award