Volt Cola

Medioker ersättare till Jolt Cola


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

I ett försök att ta efter där Jolt Cola slutade efter den försvann från marknaden, dök Volt Cola upp, importerad av Grays American Store och till salu på diverse butiker som Webhallen och ICA.

Lever den upp till sin föregångare, undrar du såklart. Nej, den har inte ens samma smak tyvärr. Den där söta koncentrerade Jolt Cola-smaken är som bortblåst. Istället får man lite citrusdoft, syrlighet och inte så mycket colasmak vid själva intagandet. Efterhand träder en colasmak fram med viss beska i tonen. Påminner lite om Coca Cola men inte lika söt och saknar den där Igloo-glass smaken.

Vid upphällningen så tappade den dessutom mycket av sin kolsyra på vägen, vilket är synd då den inte har så kraftig smak av cola.

Det är defintivt inte en ersättare av Jolt Cola, så alla ni gamers som söker nostalgi tillbaka till dygnande på Dreamhack får leta annanstans.

TL;DR

Smak: Luktar citrus. Smakar lite syrligt. Inte så mycket colasmak vid drickandet. Träder fram efterhand efteråt med viss beska i tonen. Lite likt cola men inte lika söt och calippo
Söthet: Smakar inte så sött.
Kolsyra: Försvinner lite bubbel vid upptappning på glas. Men fortfarande rätt svag.
Utseende: Mörk färg.

Var hittar jag Volt Cola?

Butik: Webhallen.com
Pris: 12 kr

Inlägget publicerat för 8 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award