Thap Thim

Kändistäta thaikrogen överraskar


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Den thailändska restaurangen Thap Thim med kulinariska rötter från regionen Isaan har minst sagt fått lite av en kändisaura över sig efter inte minst Rihanna ätit på restaurangen under ett Malmöbesök. Men vad är det som gör den lilla kändistäta thaikrogen så unik? Även om den enkla inredningen och den relativt vanliga thailändska ölen inte avslöjar hemligheten så är det däremot i tallriken man hittar den.

Khoaw Soi Nua – Gryta med nötkött, rödlök, gul curry, äggnudlar och koriander
Maten må se enkel ut för ögat, men när jag tar mina första tuggor av maten så förstår jag varför folk tycker om Thap Thim så mycket. Maten överraskar smaklökarna med ett balanserat samspel av smaker och texturer. Det finns allt från syrliga till söta kryddiga aromer, En krämighet från grytan tillsammans med toppingar med lätt krispighet. Inte minst – det är matigt men samtidigt fräscht med den toppade koriandern och limen. Bravo!

Slutsats

Det finns gemytligare restauranger, det är ingen snack om saken. Men Thap Thim besöker du inte för inredningen – den besöker du för maten. Det är gott, vällagat och tar en på kulinarisk resa som positivt överraskar en. Jag lär iallafall komma tillbaka för att bevandra mig i Isaans kulinariska kök. Även om veckorna passerar sen besöket kan jag fortfarande känna smakerna på tungan – och om inte det är ett bra tecken, så vet jag inte vad som är.

Om Thap Thim

Adress: Västergatan 9, 211 21 Malmö
Hemsida: http://www.thapthim.se


Inlägget publicerat för 4 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award