Vibliotek

Spanska vibbar


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Bibliotek ligger i en härlig lokal med mycket ljusinsläpp på Södertull i Malmö och serverar spansk mat i olika former. Exempelvis tapas, klassiska spanska rätter och churros är några saker på menyn. När man går in får man snabbt vibbar att man hamnade i Spanien helt plötsligt, med spansk radiomusik som spelas ur högtalarna.

Paella de Mariscos: paellaris, räkor och bläckfisksofrito
Serverat på ett rustikt sätt i en panna, fylld med ris, räkor och bläckfisksofrito. Det både smakar och ser ut som Spanien, och med citron till smakar det vad jag förväntar mig av att uppleva av en spansk restaurang. Lagom kryddning med ett trevligt djup i smaken och med olika texturer från räkorna och bläckfisken som smälter samman fint i sin komposition på tallriken.

Slutsats

Vibliotek har ett intressant koncept, och mat som får mig att tänka tillbaka på mitt senast besök i Barcelona i form av vad för mat och smakupplevelser som serveras. Är du sugen på att prova något nytt förutom thailändskt eller italienskt, varför inte ge spansk mat ett försök och Vibliotek ett besök?

Om Vibliotek

Adress: Södra Vallgatan 3, 211 40 Malmö
Hemsida: https://www.vibliotek.se


Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award