Misoteket

Komponera din egen


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent


Restaurang har permanent stängt

Sedan denna recension har publicerats har restaurangen stängt igen sin verksamhet permanent på denna plats.


I en mysig och liten lokal på baksidan av Lilla Torg i Malmö finner man Misoteket. En liten restaurang där du kan köpa beställa dig en misosoppa med valfria tillbehör i, både i form av val av nudlar och tillbehör som grönsaker, protein och örter.

Svårt att välja? Räds inte, de har förkomponerade alternativ också.

Misosoppa
Världen är ditt ostron, när det kommer till Misoteket. Efter en del lunchbesök här kan jag lätt konstatera några favoriter att välja. Delvis, den röda mison som till skillnad från den vita fått jäsa en längre tid och har en mer distinkt och djup umamismak. Den marinerade söta shiitakesvampen ska inte heller missas.

Risnudlar med böngroddar, dumplings och bambuskott något jag brukar välja i med en skiva live. Allt som oftast har allt varit mättande och fräscht vid besök.

Slutsats

Misoteket känns som en nytt och fräscht komplement till Malmös matscen, och jag kommer gärna tillbaka när det vankas dags för lunchplaner hit för en nyttig och god sådan.

De har dock inte så långa öppettider. En fräsch misosoppa en kylig kväll är något som jag tycker kan sitta riktigt fint. Jag hade gärna även önskat att temperaturen på misosoppan i sig vore rykande varm, då temperaturen ganska snabbt hinner sjunka.

Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award