Red Bull Simply Cola

De bör hålla sig till energidryck


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Red Bull Simply Cola är ingen nyhet på marknaden. Första gången drack jag den under Berlin 2010 för en resa ner till Berliner Bierfestival.  Men inte ens då var den en nyhet, redan 2008 lanserades den på marknaden i Österrike, men inte förrän nu under 2016 säljs den i Sverige på utvalda butiker.

Kan Red Bull göra cola? Red Bull i sig själv är ju en ganska söt och välkänd dryck. Men jämför man Simply Cola med sina tidigare produkter kan man nog klart säga det är den minst söta av den, snarare ganska besk.

Man marknadsför den som en naturlig cola av naturliga ingredienser utan artificiella ämnen. Istället har man en hästvagn fylld av innehåll som lakrits, muskotblomma, senapsfrön, kakao, kardemumma, kryddnejlika, ingefära, galangal, mynta med mera. Och det är inte ens allt.

Man får en hint av citron men ingefäran, muskotblomma med mera tar alldeles för mycket av smaken åt den beska sidan. Den smakar sött i början men övergår kvickt till beska.

Nej, den här är tyvärr en besk variant som inte tillfredställer min önskan om en magisk cola. Mer kolanöt, mindre experiment i labb med senapsfrön och diverse tillbehör. Den blir helt enkelt för besk.

TL;DR

Smak: Besk smak. Smak av ingefära och citron.
Söthet: Söt i början, avtar snabbt.
Kolsyra: Lagom.
Utseende: Ljusare än normalfärg.

Var hittar jag Red Bull Simply Cola?

Butik: Pressbyrån (Malmö)

Inlägget publicerat för 8 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award