Pepsi Cola

Från början till dyspepsi


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Pepsi har funnits sedan 1890, en del år efter Coca Cola, och dök även den från staterna och var till för att behandla magsmärtor. Det är även efter dyspepsi den får sitt namn, ett samlingsbegrepp för olika typer av magsmärtor. Den togs fram av Caleb Bradham och hette i början Brad’s Drink innan den senare bytte namn.

Hur står sig då Pepsi mot konkurrensen? Smakmässigt skiljer det faktiskt en del. Ser man till Coca Cola så är det ett par saker.

Pepsi drar mer mot Igloo-glass och har mycket smak av sådan än Coca Cola som även har en hint av citrus. Något som är likt dock är att den precis som Coca Cola är väldigt söt i smaken, sliskigt så det känns på tänderna. Pepsi upplevs också sötare, då kolsyrningen inte är lika kraftig som dess konkurrent vilket gör att sötheten träder fram mer.

Jag gillar Pepsi som smak, men den är fortfarande mycket söt. Och det gör att man kan känna på gaddarna av att dricka den att det inte är kanske så hälsosamt. Å andra sidan, inte många läskdrycker är det…

TL;DR

Smak: Mycket igloo-smak. Uppfriskande. Påminner lite om ICA Cola.
Söthet: Lite för söt. Känns sliskigt på tänderna.
Kolsyra: Lagom kolsyra. Mindre än ex. Coca Cola.
Utseende: Mörk, skummar en del vid upphällning.

Var hittar jag Pepsi Cola?

Butik: Överallt

Inlägget publicerat för 8 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award