Nguyen Sandwiches

Mackor, pho och vårrullar


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Centralt mitt på Gustav Adolfs Torg i Malmö hittar man Nguyen Sandwiches på lite vad som blivit ett vietnamesiskt hörn med både Mrs Saigon samt Bahn Bao Vietnam som granne.

Nguyen Sandwiches har specialiserat sig på specifikt vietnameiska baguetter, vilket namnet avslöjar, men de serverar även soppan Phở, vårrullar och ett gäng till andra vietnamesiska rätter på sin meny.

För dagen testade jag deras signaturrätt, baguette. Men misstro inte, det är ingen vanlig baguette vi snackar om här – det är på vietnamesiskt vis. Och om du tror det är en klassisk kall hård baguette fylld med lite isbergssallad i, då får du tänka om. De har nämligen riktigt trevliga baguetter.

Bánh Mỳ Xá Xíu Bò – Stekt nötkött i kinesisk BBQ-marinad.
Första tuggan av baguetten ger en ny upplevelse. Den ser ju till ytan ut som en mer traditionell baguette, men skillnaden är tydlig – den är mjuk och har ett tunt frasigt yttre, vilket gör den väldigt lätt att äta.

Smakerna som dansar på tungan är biffens distinkta smak, syrlighet från salladen som har en tydlig smak av att vara picklad tillsammans med den kinesiska BBQ-marinaden som ger viss rökighet och lite sötma i smaken, som binder sig väl ihop med resterande i baguetten.

Slutsats

Gå och gör ett besök hos Nguyen Sandwiches om du vill ha en macka, pho eller annan typ av vietnamesisk mat till ett schysst pris. Just min macka i sig låg på 62kr – och den är värd sitt pris. En riktigt bra baguette, som inte påminner ett dugg om en klassisk sådan du är van vid.

Om Nguyen Sandwiches

Adress: Engelbrektsgatan 19, 211 33 Malmö
Hemsida: http://vietnamesesandwiches.se


Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award