Mischmasch

När Cola och Fanta blir en


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Mischmasch tillverkas av Fritz Kola som tillverkar ett gäng lemonader. som har flera andra sorter och tidigare testats i kola, kola-kaffee och zuckerfrei.

Mischmasch kommer från tyskans ”blandning” och det är just det som den är. En blandning av cola och apelsin. Utseendet övertygar en, den ser ut som någon blandat i ta-själv läskmaskin med en brun grumlig färg.

Utseendet åsido, så smakar den bättre än den ser ut. Den luktar apelsin med lite beska men smakar mer åt hållet blodapelsin. Den har nämligen både tydlig söthet och beska som påminner om just det vilket jag kan spekulera är ett resultat av kombinationen.

Den är lagom söt och inte sliskig och är bra kolsyrad. Kolsyran döljer dock inte blodapelsinsmaken som framträder.

Kul att testa, och ska bli intressant känna smakskillnaden mot andra colaapelsin-läsker.

TL;DR

Smak: Luktar apelsin med lite beska. Mer åt hållet blodapelsin. Kolan träder inte fram så mycket men anar beskan är det som drar mot blodapelsin.
Söthet: Lagom söt. Inte sliskig alls.
Kolsyra: Bra lagom kolsyra. Bubblar lite, döljer ej smak.
Utseende: Grumlig ljusbrun.

Inlägget publicerat för 5 år sedan.



Kommentarer

Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Burgarnatten Falafelfestivalen International Falafel Award FikAW