Östra Kaffebaren

Litet, men personligt


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Precis bara ner för gatan från Värnhemstorget i Malmö finner man Östra Kaffebaren. En liten charmig kaffebar med en ståtlig espressomaskin från Rocket med finkaffe från Caffe Piansa, Johan & Nyström och Solde Kafferosteri, där man även har en egen kafferostning under namnet Värnhems Mörker.

Du finner även här fina praliner från Joel Lindqvist och unik läsk, speciellt Marc Strömbergs succé inom läskkultur: Hjortrongranat.

Cappuccino

Jag frågar vad som rekommenderas att prova av ägaren själv, och det är en cappuccino. Vid första smakandet är det en generellt övergripande len och fin kaffesmak med lite jordiga undertoner från valet av bönan som möter tungan – och strupen, med en lagom temperatur och fin textur.

Slutsats

Vill du komma till en personlig kaffebar där baristan och ägaren Andreas kommer ihåg din beställning, samt bli serverad kaffe på allt förutom masstillverkade kaffebönor så är det här ett måste av kaffebarer att besöka i Malmö omedelbums.

Det ska inte heller glömmas bort att lokalen i sig är en väldigt trevlig och lugn miljö, lagom sådär för en stunds kaffenjutning och avkoppling i vardagslunken. Du kan även köpa bönor med dig hem härifrån, om så önskas.

Om Östra Kaffebaren

Adress: Kungsgatan 31, 212 13 Malmö
Hemsida: https://ostra-kaffebaren.business.site


Inlägget publicerat för 7 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award