Intergrill

När en falafel gör en ledsen


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Som ung man kan jag tänka tillbaka på en kväll där jag och en vän var förbi Intergrill och minns att de hade en riktigt god kebab där. När tankarna med falafeltestet i Malmö började ta form dök frågorna upp. ”Är deras falafel lika bra som kebaben?” och ”var den egentligen lika bra som jag minns den?”

Folk jag diskuterade Intergrill med varnade mig att jag skulle bli besviken. Jag var inte övertygad utan att testa själv. Men när jag väl testat, så kan jag hålla med att den är inte högt upp på min lista, tyvärr.

Den blandade såsen var i överflöd, och tyvärr inte alls särskilt välbalanserad. Mängden och smakkombinationen gjorde mig besviken då hela matupplevelsen försvann i mängden sås. Och brödet som jag minns så väl om hjärtat, ja det var nog allt lite knaprigt – men dessutom segt. Inte alls motsvarande den där fantastiska kebaben som jag kunde minnas…

Betyg: 1/5

– Det mackgrillade brödet var knaprigt men segt.
– Smakade bara sås.
– Falaflarna ganska smaklösa, kan bero på mängden sås.

Inlägget publicerat för 8 år sedan.



Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award