ICA Cola

Col(l)a, ICA kan också


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Säga vad man vill om fulcolor, men vissa gånger toppar de även klassikerna. I fallet med ICA Cola så är den i smaken en väldigt väl framtagen cola som i varje fall jag upplever godare än ex. Coca Cola och Pepsi men som dessvärre får några minuspoäng på eftersmaken på grund av kolsyran.

Det är en dryck med hög smak av igloo och mindre kolsyrad än vanligt. Däremot har den en kolsyra-eftersmak som är mindre trevlig som upplevs ganska kort efter drickandet och bubblorna avtagit. Kan exempelvis kännas av vid nyöppnad flaska kolsyrad dryck. För att försöka förklara, så upplevs det som luftbubbla som växer och spräcks med gas.

ICA Cola uppfattas mer som söt än andra vid drickande då kolsyran inte är lika kraftig som ex Coca Cola, och förstärks av Igloo-smaken. Däremot känns den inte lika sliskig i efterhand i mun och på tänder.

Den räcker långt men når inte helt fram på alla punkter, vilket är synd. Och även om jag verkligen gillar ICA cola, så behöver man se över kolsyra-smaken, då den påverkar upplevelsen mer än den borde.

TL;DR

Smak: Smakar mycket Igloo, med eftersmak av kolsyra.
Söthet: Uppfattas sötare pga mindre kraftig kolsyrning och förstärkande Igloo-smak, men i efterhand mindre sliskig än konkurrenter.
Kolsyra: Skummar mycket vid upphällning.
Utseende: Normal mörk färg.

Var hittar jag ICA Cola?

Butik: ICA (Malmö)
Pris: 9,90 kr

Inlägget publicerat för 8 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award