Gyros Pita

Gyrosguden har hört min bön


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

På Bergsgatan precis vid möllevångstorget finner man ett gyrosställe som älskas av allt från gemene man till foodies och kocken Andreas Dahberg på Bastard (källa). Vad är det som gör denna lilla grekiska restaurang så unik?

Svaret är enkelt om man frågar deras stammisar – det smakar precis som i Grekland. Det är precis vad det står på framsidan av lokalen dessutom: ”En smakupplevelse från Grekland. Och jag är beredd att hålla med efter att ha provat deras gyrosrulle.

Gyrosrulle
Med en välbalanserad fräsch tzatziki, färska grönsaker, gyroskött som har mycket smak och med en behaglig sälta omkramat i ett ett värmt krispigt bröd är det här succén som foodies har talat om. Mina grekiska drömmar har uppfyllts, och  sedan denna dag har suget efter en riktigt bra gyros eskalerat nämnvärt. Gyros Pita, ni har en ny stammis.

Slutsats

Är du ute eter en autentisk gyros i Malmö så är troligen det här en av dina bästa satsningar du kan lägga 55 kronor på. Bara pröva det, du blir inte besviken. Möjligtvis isåfall endast om hyser agg mot grekisk mat eller är vegetarian.

Har du stort sällskap, förvänta dig dock inte garanterad sittplats. Bara på ett sällskap på två var det ren tur det fanns två barstolar tillgängliga.

Om Gyros Pita

Adress: Bergsgatan 41, 214 22 Malmö


Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award