Gerege

Koreansk doldis som levererar


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Gillar du koreansk mat och kanske har en förtjusning för Bibimbap har du säkert haft koll på Gerege. I andra fall kan du nog lätt ha missat restaurangen, som ligger belägen i en källarlokal på Södra Promenaden 23. Gerege serverar både middag och lunch, och jag var där på besök under det senare. Och väl där beställde jag den koreanska klassiska rätten, bibimbap.

Bibimbap med biff

Om du inte ätit bibimbap innan så är det ofta i form av en skål med ris, toppat med marinerade grönsaker och stekt ägg. Serverat till med gochujang, en koreansk chilisås. En till synes relativt enkel rätt, men full av smaker. Jag är verkligen ingen äggfantast personligen, men hos Gerege gick det utan problem ner och fick mig se över min relation till det. De marinerade grönsakerna och kimchin var fulla av smak både i form av viss sötma och syrlighet som allt som allt kompletterade varandra.

Slutsats

Mycket god mat, och dessutom vid besöket extremt prisvärt. Jag kan utan problem rekommendera ett lunchbesök, och prova deras bibimbap. Jag lär personligen komma tillbaka och prova resten av deras mat på menyn som bland annat deras dumplings, för smakar det lika väl som deras Bibimbap gjorde vid besök så lär jag bli nöjd återigen.

Om Gerege

Adress: Södra Promenaden 23, 211 38 Malmö
Hemsida: https://gerege.nu


Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award