Fritz Kola

Tysk fincola när den är som bäst


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Fritz Kola startade i Hamburg, Tyskland och började sälja drycker 2003 av lemonadtyp. Men även om de heter Fritz Kola och är mest känd för sin cola har de även en uppsjö av andra smaker såsom apelsin, melon, fläder med flera. Men det slutar även inte där, de har även sedan koffeinvarianter och koffeinfria, socker och sockerfria.

Fritz Kola är helt klart en av testernas mest spännande lirare. Helt enkelt för det till skillnad från storbolagen startades av två studenter (Hampl Lorenz och Mirco Wolf Wieger) 2002 med en tanke om läskdryck med mindre socker men högre koffeinhalt.

Mina förhoppningar om en väl balanserad cola besvarades när jag drack Fritz Kola. En fräsch dryck som i mitt tycke är lagom perfekt söt, har en tydlig framton av kolanöt och hint av citrus.

Kolanöten framträder sakta men säkert efter kolsyran och bygger upp en djupare kolanötig smak och har en bra karaktär. Den är djup, frisk och samtidigt perfekt lagom balanserad. Fritz levererar!

TL;DR

Smak: Frisk smak. Hint av citrus. Balanserad smakkurva.
Söthet: Lagom söt. Känns inte ”klibbig”.
Kolsyra: Kolsyrar bra vid intagande.
Utseende: Normal mörk färg.

Var hittar jag Fritz Kola?

Butik: Urban Deli (Stockholm)

Inlägget publicerat för 7 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award