Francis Hartridge’s Original Cola

Blommig colamagi på flaska


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

På framsidan av flaskan till Francis Hartridge’s Original Cola pryder mannen Francis. En man som efter resande runt i USA och Kanada slutligen hamnade tillbaka i England och där fabriken idag ligger och tillverkar drycker som root beer, ginger beer samt cola med flera.

Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Var det en väl komponerad med det där mörkare kolanöt-djupet jag letat efter eller var det en ännu en Igloo-variant? Det visade sig vara inte bara vara en med mycket kolanöt-smak men även en av de bättre varianterna.

Vid upphällning skummar den lagom mycket och känner man en lukt som påminner om blommig parfym, och som även känns av vid smakandet. Den smakar åt det mörkare kolanöt-hållet än Igloo-glass. Den ligger kvar lagom gott på tungan med en härlig eftersmak.

Den är söt, inte sliskig som många fulcolor kan ha exempelvis. Den har en imponerande lagom avvägd söthet, lagom men inte så kraftig kolsyra och jag kan med utan tvekan säga att den här är definitivt en av de bästa colorna jag hittils druckit.

Smak: Nästan lite lukt av blommig parfym. Vid smak känns det av. Smakar lite mörkare kolanöt. Lite åt igloo hållet men lite djupare. Ligger kvar lagom gott på tungan med sin eftersmak.
Söthet: Söt, men inte sliskig. Inponerande lagom avvägd i söthet.
Kolsyra: Inte så kraftig kolsyra
Utseende: Normal skummning. Lite ljusbrun.

Var hittar jag Francis Hartridge’s Original Cola?

Butik: The English Shop (Malmö)

Inlägget publicerat för 8 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award