Fever-Tree Cola

Vaniljig drinkmix


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Fever-Tree är en tillverkare från Storbrittanien som tar fram drinkmixar. En produkt i deras sortiment är deras Fever-Tree Cola med vanilj från madagascar.

Till utseendet är Fever-Tree väldigt ljus. Man förstår direkt det är en helt annan produkt det rör sig om. Samtidigt är vi lite förvånande. Ser man till drinkmixar generellt sett brukar de vara väldigt koncentrerade. Inte fallet så här.

Till smaken är den väldigt annorlunda en cola generellt. Den både luktar och smakar vanilj, nästan lite åt cream soda-hållet. Den har lite beska i eftersmak, men väldigt lite. Sötman med vanilj hänger kvar ett tag efter med hint av kolanöt, men inte mycket. Det kan vara en kombination av vanillin med lite ginger som skapar denna smak. Man kan även känna av en liten ton av citrus.

Vissa kanske kallar mig galen för att testa en drinkmix-cola som annan dryck. Men utan att smaka, så vet man ju aldrig. Och den var faktiskt väldigt speciell, även om jag inte skulle kanske gå så långt och sträcka mig att den påminner om just cola.

TL;DR

Smak: Luktar och smakar mycket vanilj. Påminner om cream soda. Lite beska i efterton. Sötma med vanilj hänger kvar ett tag efter med hint av kolanöt. Hint av citrus.
Söthet: Väldigt vaniljsöt. Påminner om vanillinpulver.
Kolsyra: Bra kolsyra, uppfriskande.
Utseende: Väldigt ljus. Bubblar friskt vid upphällning. Bärnstensfärg

Var hittar jag Fever-Tree Cola?

Butik: The English Shop (Malmö)
Pris: 20 kr

Inlägget publicerat för 8 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award