Club Mate Cola

Tebaserad och läskande


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Club Mate är en tysk läsk, eller kolsyrad isté som de själva säger, som är baserat på en sydamerikansk växt som heter Yerba Mate. Deras cola är ändå förvånansvärt icke té-aktig och faktum med är en riktigt schysst cola.

Vid upphällning så skummar den mycket. Bra mycket mer än vissa andra. Till utseendet är den rätt mörk, kanske inte så mörk som man hade förväntat sig av en annars kanske tebaserad cola utan den är rätt lik en vanlig cola.

Club Mate Cola luktar cola-koncentrat men utan något stickande bismak. Istället så drar den åt vanilj-toner. Den har inte så mycket smak av kolanöt och är på gränsen till Igloo-smak. Men den smakar mindre söt och mer läskande.

Den avrundas ganska bra i efterhand och även om den är söt och drar mot sliskiga hållet, så håller den sig på gränsen till att inte det blir för mycket sötsliskigt. Riktigt god, för en som diggar vanilj.

Smak: Luktar colakoncentrat utan bismak. På gräns till Igloo men mindre söt. Vaniljton. Läskande. Avrundas bra i efterhand.
Söthet: Ganska söt generellt. Nästan sliskig vid drickande men klarar sig. Lite sliskig i efterhand.
Kolsyra: Bra kolsyra efter upphällning.
Utseende: Skummar mycket. Mörk.

Var hittar jag Club Mate Cola?

Butik: Webhallen.com
Pris: 17 kr

Inlägget publicerat för 8 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award