Celsius Cola

Med smak av juldekoration


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Celsius har marknadsfört sig som tillverkare av en nyttigare vitaminrik energidryck utan socker. Tittar man väl i innehållsförteckningen hittar man dock Taurin som hittas exempelvis i Red Bull. Celsius Cola är en i detta sortiment och vi var tvungna att testa.

Vid luktande känner man en hint av apelsin och även liten hint av kanel och kanske lite nejlika eventuellt kanske även man kan koppla in. Det påminner nästan lite om lukten av dekorationen Pomander man gör på julen av apelsin och nejlika.

Vid smakande så är det även det hållet den drar åt mer än just kolanöt-hållet. Den smakar lite som starkt colakoncentrat som faller bort efter smaktoppen. Dessvärre har den bismak av sötningsmedel.

Vid upphällning försvinner mycket kolsyra från burke och som många andra drycker med sötningsmedel istället brukar det nästan ge en mer sliskig smak generellt än sockrad variant. Och så är även fallet här. Tyvärr, ingen favorit.

TL;DR

Smak: Kanel, apelsin och nejlika i lukt samt smak, mer än kolanöt. Smakar lite starkt koncentrat i början men som faller bort efter toppen. Bismak av sötningsmedel.
Söthet: Smakar sötningsmedel. Lite sliskig.
Kolsyra: Mycket kolsyra försvinner från burk.
Utseende: Mörk.

Var hittar jag Celsius Cola?

Butik: Överallt
Pris: X kr

Inlägget publicerat för 8 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award