Boylans Cane Cola

Om Fritz Kola och Jarritos parats


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Boylan Bottling är från New York i USA och har funnits sedan 1891 och tillverkat ett par olika läskdrycker. En av dessa är Boylans Cane Cola, en cola som till namnet påminner om att det är rörsocker som är den söta ingrediensen.

Boylans är antagligen den första fincolan jag druckit sedan de börjades säljas på ICA Maxi i Malmö för ett rätt många antal år sedan. Men det som inte slog mig då var att den har en viss Jenka-ton.

Vid öppnandet av flaskan så luktar man direkt tydlig Jenka-smak. Den smakar dock inte lika mycket som den luktar, men den ligger där och ger en eftersmak som är lite sötare än exempelvis Fritz Kola. Om man avväger den som en cola åt Igloo eller kolanöt-hållet så drar den mer mot koncentrerad Igloo-smak.

Den är lagom söt, lagom kolsyrad och bubblar friskt och smakar läskande. Boylans Cane Cola är lite som om man skulle tagit Jarritos med sin mer kraftiga Jenka-smak och parat den med Fritz Kola som har friskheten och balansen.

TL;DR

Smak: Luktar Jenka. Smakar inte lika mycket som luktar. Lite underton av koncentrerad igloo.
Söthet: Lagom. Som Fritz men lite sötare eftersmak med jenkan.
Kolsyra: Lagom kolsyra. Bubblar friskt och läskande.
Utseende: Mörk

Var hittar jag Boylans Cane Cola?

Butik: Ica Maxi (Malmö)
Pris: 19,90 kr

Inlägget publicerat för 8 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award