Baladin Cola

Hallonliknande smaskig cola


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Baladin är ett italienskt bryggeri som började sin resa som liten bryggeripub 1996 och Sedan dess tillverkar de ett gäng olika drycker. En av dem är lemonaden med colasmak.

Vad som slår en när man ser på flaskan är först är om den är felettikerad eller man köpt fel flaska. Så är inte fallet. Baladin Cola är helt röd i sin färg och har en mycket söt flaska.

Vid luktandet kan man inte sätta fingret på om det faktiskt luktar hallon. För det är exakt så jag upplever den. Vid upphällning är den inte jättebubblig men den klarar sig bra ändå.

Vid smakandet möts man av en söt smaskig explosion med smaker som drar åt det fruktigare hållet. Just åt cola tycker jag ej den drar så mycket åt, mer åt hallonsoda och har sådan där härlig syrlighet.

Ett måste att testa om du gillar syrliga drycker. Är man ute efter en mörkare cola med smak av colanöt, så var beredd för en sockerkick!

TL;DR

Smak: Lite åt calippohållet men väldigt fruktig. Lite syrlighet. Svagare colasmak men fruktigheten håller i. Påminner lite om hallonsoda.
Söthet: Precis lagom smak.
Kolsyra: lagom. Inte jättebubblig.
Utseende: Mörkröd

Inlägget publicerat för 8 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award