1893 Original Cola

En ny take på Pepsi


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Under en resa till USA försökte jag få tag på colasorter, vilket visade sig vara inte en enkel uppgift. Som tur var fick jag iallafall tag på någon, och denna någon var 1893 Original Cola som tillverkas av Pepsi-Cola. Varför den heter 1893 kanske du undrar. Svaret är helt enkelt den är inspirerad av originalreceptet från 1893 av Pepsi och vad med vad man själva stoltserar med innehållet äkta afrikanska kolanötter.

Så, kan en lillebror influerad av morfar knäcka sin storebror? Ja, utan problem. Den här colan är på långa vägar imponerande smak av vad man normal kanske betraktar Pepsi-smaken som. Det är helt klart en lite mer mogen och mörk colasmak med lite bitighet likt drycker med ingefära, men utan att ha en faktisk smak av ingefära. Den har en kraftfull smak av kolanöt och är lagom uppfriskande och söt.

Helt klart imponerande från Pepsi som leverantör. Att de som i sin marknadsföringstext säger sig ha gjort en ”Bold and unexpected cola experience” kan jag verkligen hålla med om, och skulle kalla det en raffinerad Pepsi för den lite äldre coladrickaren.

TL;DR

Smak: Annorlunda, mörk med bitterhet och intensiv smak av kolanöt. Uppfriskande. Bitig i eftersmak (som ingefära fast utan ingefärasmak).
Söthet: Lagom söt.
Kolsyra: Lagom bubblig.
Utseende: Mörk ordinär colafärg. Skummar hyfsat bra vid upphällning.

Var hittar jag 1893 Original Cola?

Butik: Walgreens (San Francisco, USA)
Pris: Cirka 18kr

Inlägget publicerat för 8 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award